Ния Йотова

Ния  Йотова

Опитът на Ния Йотова с Business Development за софтуерни продукти и услуги за световните пазари стартира през 2012г., когато започва работа във фирмата MobiSystems, която разработва пакет от мобилни приложения за продуктивност. Най-популярното от тях - OfficeSuite, е алтернатива на офисния пакет на Microsoft. Има над 300 милиона потребителя в целия свят.


Там Ния е била отговорна за създаване на B2B сътрудничества от най-разнообразен тип - с телекоми, с риселъри, с алтернативни ап-сторове като Yandex, Cafe Bazaar и други.


От 2019г. досега работи като Head of Business Development в ZenArt - старт-ъп, който разработва виртуална реалност, базирана на фотограметрията. Към момента ZenArt вече се само-издържа, като сред партньорите на компанията са американската армия и National Geographic. ZenArt e и сред малкото разработчици на виртуална реалност, отличени от самите Epic Games, които през 2020г. удостояват компанията с тяхното финансиране Epic MegaGrants.

В свободното си време Ния се занимава с писане. През 2018г. излиза първата ѝ книга - "Лара", която става бест-селър. Освен по писането, Ния е изключително запалена и по любителското бягане. От 2020г. е един от Asics FrontRunner-ите за България, с личен рекорд от 20 мин. за 5км дистанция и 1 час и 36 мин. за полумаратон (21км).

 

Стани SalesPRO!

Научи практически стратегии и методи за успешни преговори, проучване на конкуренти, сегментиране на качествени клиенти и затваряне на сделки с помощта на едни от най-уважаваните специалисти в областта на продажбите!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Sell Like a Pro!

последвай ни

Свържете се с нас:
0897933636